Aardbeien-kokos panna cotta

Ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 eetlepels geraspte kokos
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 vanillestokje
  • 5 blaadjes gelatine
  • 15 - 20 aardbeien
  • 1 takje munt

 

Bereiding

  • Verwarm de slagroom, kokosmelk, suiker, merg uit het vanillestokje en het stokje zelf in een pannetje (let op: het mag niet koken), laat het ongeveer 15 minuten staan op laag vuur.
  • Maal ondertussen 10-15 aardbeien met een staafmixer of in de blender tot een gladde aardbeienpuree en zet apart.
  • Haal het roommengsel van het vuur en laat het een beetje afkoelen.
  • Week 3 gelatineblaadjes in koud water, knijp ze uit en meng door het roommengsel totdat het helemaal is opgelost (zet het indien nodig nog even terug op het vuur om te verwarmen).
  • Meng vervolgens hier de geraspte kokos en 3-4 eetlepels van de aardbeienpuree doorheen, roer goed door. Zet de rest van de aardbeienpuree in de koelkast.
  • Verdeel het roommengsel over 4 glaasjes en zet ze in de koelkast.
  • Na 2 uur verwarm je een paar eetlepels van de overgebleven aardbeienpuree in een pannetje en week je de laatste 2 gelatineblaadjes in koud water en los ze daarna op in de warme aardbeienpuree. Meng het met de rest van de overgebleven aardbeienpuree en verdeel dit over de panna cotta uit de koelkast.
  • Zet de glaasjes terug in de koelkast en laat ze nog minimaal 2 uur, maar beter nog langer (bijvoorbeeld een hele nacht), staan.
  • Voor het serveren snijd je de overgebleven aardbeien in partjes en verdeel je deze over de glaasjes, garneer met een muntblaadje.