Chocolademousse van Toblerone
Opnieuw een heerlijk en feestelijk recept van onze Vitelia FOODY Loes Kessels. Dit keer een lekker recept o.a. voor de feestdagen maar ook als je gewoon van toetjes houdt.
Ingrediënten (voor 4 personen)
• 3,5 reep Toblerone chocolade
• 350 ml slagroom
• 40 gram vanillesuiker
• 3 eiere
Bereiding
• Smelt 3 repen chocolade au-bain-marie en laat wat afkoelen, maar zorg dat het wel vloeibaar blijft.
• Mix met een mixer de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
• Mix in een andere kom 300 ml slagroom met de vanillesuiker luchtig.
• Spatel voorzichtig de afgekoelde chocolade door de slagroom.
• Spatel daarna de eiwitten erdoor. Meng het goed door, maar niet langer dan nodig zodat het luchtig blijft.
• Verdeel de mousse over 4 glazen en zet ze minimaal 5 uur in de koelkast.
• Klop de overige slagroom stijf en hak de rest van de chocolade in kleine stukjes.
• Garneer de glazen met wat slagroom en stukjes chocolade
Tip:
Lekker met een bolletje
vanille- of kersenijs