De oranje draad van Vitelia

De ‘oranje draad’ van Vitelia 


Vitelia? Mogelijk voor u een nog onbekende naam, voor ons een naam waar we trots op zijn. De naam betekent ‘Land rijk aan vee’ en staat symbool voor onze coöperatie en de regio. We horen het wel vaker, ‘Vitelia, is dat het bedrijf met die bulkwagens die je overal ziet rondrijden?’. Waarop we antwoorden ‘Dat is inderdaad het voerbedrijf Vitelia Voeders, maar dat is niet het enige wat we doen’. U vraagt zich nu vast af wie we nu precies zijn en wat de bedrijven van Vitelia allemaal doen, de oranje draad van deze website!

Dromen van 100 jaar geleden

Vitelia is begonnen als coöperatie, welke nog steeds bestaat. In 1921 zagen een vijftiental boeren de noodzaak van samenwerken al in. Zij richtten samen een aan- en verkoopbedrijf op als coöperatie, om samen zaken als diervoeders, kunstmest en benodigdheden voor op het erf in te kopen om kosten te besparen. Er was armoede maar daaruit ontstond inventiviteit en samenwerking. Nieuwe agrarische bedrijfstakken zoals de varkenshouderij, pluimveehouderij en boom- en plantenteelt werden opgepakt in het Noord-Limburgse. Deze boeren hadden bijna 100 jaar geleden niet durven dromen dat hun samenwerking zou uitgroeien tot de huidige coöperatie die ondertussen veel meer doet dan het aan- en verkopen van benodigdheden.

Tot op de dag van vandaag doen wij onze uiterste best om onze leden en klanten te voorzien van de best mogelijke producten in de meest optimale prijs- en kwaliteitverhouding. De bedrijven van Coöperatie Vitelia hebben dan ook ieder hun eigen specialisatie. Mengvoeders worden geproduceerd door Vitelia Voeders; Vitelia Agrocultuur en Cultus Agro Advies bieden producten en advies aan in de plantaardige sector; Summa Adviesgroep biedt de beste financiële producten zoals verzekeringen en pensioenen aan en Vitelia Winkel met haar locatie in Ysselsteyn is dé specialist op het gebied van tuin en dier.