De overeenkomsten tussen rubber- en grondstoffenhandel?

Een markt die continu in beweging is en waar je moet blijven innoveren. Deze kenmerken trok mij zeer aan en uiteindelijk doen besluiten om 100% te gaan voor de functie van hoofd inkoop grondstoffen bij Vitelia Voeders.

Mijn naam is Theo Knöpker en met ingang van 1 april 2019 mag ik mij Vitelia medewerker noemen in de functie van hoofd inkoop grondstoffen. Ik heb gedurende de afgelopen 20 jaar met name als hoofd inkoop gewerkt bij een bedrijf genaamd Rubber Resources B.V. te Maastricht. Een leverancier van grondstoffen voor de automotive industrie. We leverden hoofdzakelijk aan de grote autobandenfabrikanten.
De switch naar de mengvoederindustrie lijkt op het eerste gezicht een niet voor de hand liggende stap, maar er bestaan wel degelijk raakvlakken tussen mijn vorige werk en mijn huidige werkzaamheden bij Vitelia Voeders.

De belangrijkste vergelijking is te maken met de hoge eisen die de markt en de overheid (in de vorm van wet- en regelgeving) aan beide organisaties en hun eindproducten stellen. Daarnaast is ook de noodzaak om, vanwege het competitieve karakter in de afzetmarkt, continu in beweging te blijven en te innoveren een vergelijkbaar aspect in beide branches. Met name dit laatste aspect heeft me, naast het dynamische karakter van het inkopen van commodities zoals granen, doen besluiten om te solliciteren naar de functie van hoofd inkoop bij Vitelia Voeders.

Mijn vrije tijd besteed ik voornamelijk aan fitness en wandelen met onze viervoeter Boots. Daarnaast geniet ik in mijn vrije tijd graag van het bourgondische leven (vakanties, weekendjes weg, lekker uiteten).

Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging en hoop een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het realiseren van de doelstellingen van Vitelia Voeders en Coöperatie Vitelia.