Directeur en adviseur

Als directeur van Vitelia Agrocultuur en Cultus Agro Advies, 100% dochter van Vitelia Agrocultuur, vinden we John vrijwel dagelijks in Lottum. Ook is John met regelmaat te vinden in Hazerswoude-Dorp waar sinds 2012 een tweede locatie gevestigd is.

Werkt bij: Vitelia Agrocultuur

Uitbreiding naar 35 medewerkers

In 1996 begon John als buitendienstadviseur bij het voormalige SaWeCo. Vervolgens werd hij verantwoordelijk voor de afdeling verkoop en groeide later door als verantwoordelijke van de bedrijven Vitelia Agrocultuur en Cultus Agro Advies. “We hadden eind jaren ‘90 enkel locatie Lottum en ons team bestond uit zes medewerkers. Deze medewerkers zijn overigens voor het merendeel nog steeds werkzaam bij ons, dat is toch mooi! ” Het bedrijf is echter in de daaropvolgende jaren verder uitgebreid. “In 2002 is Cultus gestart met een team dat gespecialiseerd is in het geven van teeltadvies voor met name de boomkwekerijsector, zoals de rozen-, laanbomen- en sierteelt. En daarbij volgde dan in 2012 de uitbreiding naar regio Boskoop.” Nu werken er totaal ca. 35 mensen bij Vitelia Agrocultuur.
Voordat John begon bij SaWeCo heeft hij na de HAS in Den Bosch eerst nog twee jaar ervaring op gedaan als verkoper van hydrocultuur kamerplanten in Zuid-Duitsland en Oostenrijk. “Daar maakte ik pas kilometers per jaar, hotel in en uit”, lacht John.

Waar ben je trots op?

De werkzaamheden van John zijn door de jaren heen veranderd. “Voorheen was ik continu bezig met de klant en veel buiten de deur, dat is zeker veranderd. Ik heb nog regelmatig contact met klanten, dat is ook de basis, maar dat contact ligt nu toch voornamelijk bij de buitendienst. Naast de dagelijkse operationele zaken en afspraken zit ik in de stuurgroep van CropSolutions en ben ik bestuurslid bij Vereniging voor Tuinbouw Toeleveringsbedrijven. “Ik ben trots op datgene wat we met ons team reeds bereikt hebben door samenwerking.”

Het meest trots is hij echter op zijn gezin. “Het gezin staat altijd voorop”, vertelt John trots. “In het weekend ben ik druk als supporter van de kinderen bij de verschillende sportactiviteiten. Zelf probeer ik nog drie keer per week tijd te maken voor fitness of de mountainbike. Als er dan nog tijd over is, werk ik nog graag in de tuin”.

Voorheen pendelde ik wekelijks naar regio Boskoop, dat was net na de overname. Maar inmiddels staat daar een sterk team en is deze frequentie afgenomen.

John Pouwels