Foe Yong Hai met kip en groente
In de eerste vitaal van 2021 delen we graag dit recept met jullie!

Ingrediënten
|
|
Bereiding
- Fruit de ui, knoflook en gemberpoeder in 2 eetlepels olie een paar minuten.
- Voeg de ketchup, bouillon en tomaten toe en breng aan de kook (maak met een spatel de tomaten in stukjes) en laat het 15 minuten op laag vuur pruttelen.
- Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Bak (in een wok of grote hapjespan) de kipdijfilet in 2 eetlepels olie in 5 minuten lichtbruin aan.
- Voeg de wortel toe en bak een paar minuten mee. Voeg vervolgens de paprika, prei en champignons toe en bak 5 minuten mee.
- Schenk het eimengsel erbij en bak op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten.
- Breng de saus op smaak met de rijstazijn, gembersiroop en evt. wat zout en peper. Als de saus te dun is, bind het dan met een mengsel van 1 eetlepel maïzena en 1 eetlepel koud water.
- Draai het ei-groente-kip mengsel om (in zijn geheel of in stukken) en bak nog 5 minuten tot het ei gestold is.
- Serveer de rijst met de omelet en de saus.
Variatietip:
Vervang de kipdijfilet door hamreepjes of garnalen. Ook met de groente kun je variëren, denk bijvoorbeeld aan taugé, boontjes of bosui.