Gnocchi met paddenstoelen en spekjes

Dit keer uit editie 1 van 2020 een heerlijke Gnocchi recept.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram Gnocchi
  • 1 ui (in halve ringen)
  • 125 gram spekreepjes
  • 250 gram champignons (in partjes of plakjes)
  • 1 teentje knoflook (gehakt)
  • 4 eetlepels kookroom
  • 1 theelepel citroensap
  • Handje geraspte kaas
  • Italiaanse kruiden
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Bereiding

1. Bak de spekjes in een koekenpan (zonder olie) krokant, haal daarna uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier
2. Fruit de uien aan in dezelfde pan (met evt. wat olijfolie) en voeg daarna de champignons toe, bak ongeveer 5 – 10 minuten
3. Voeg de knoflook toe en bak mee
4. Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking
5. Voeg de spekjes toe aan de pan met ui en champignons en schep om
6. Voeg vervolgens de kookroom, citroensap, Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak toe en schep om
7. Giet de gnocchi af en roer door de saus op een lage stand
8. Verdeel de gnocchi over de borden en bestrooi met geraspte kaas