Kweekvijver jong talent deel 5

In de Vitelia Vitaal laten we regelmatig stagiaires aan het woord over hoe zij hun periode bij Vitelia hebben ervaren. Dit keer is het de beurt aan Riëlle Smits.

Naam: Riëlle Smits (19 jaar) uit Helden
School: Gilde opledingingen Venray
Opleiding: Bedrijfsadministratie niveua 4
Stagebedrijf: Coöperatie Vitelia

Kende je Vitelia al voordat je op stage kwam?

Ik heb Vitelia leren kennen door een klasgenootje die een jaar eerder stage had gelopen bij Vitelia. Hierdoor ben ik geïnteresseerd geraakt, en ben ik me verder gaan verdiepen in het bedrijf. 

Welke verwachtingen had je zelf?

Ik had goede verwachtingen omdat ik via mijn klasgenootje had gehoord hoe zij haar stage heeft ervaren. Mijn verwachting was om veel te leren over de administratie, maar ook over het bedrijf zelf. Ook wou ik ontdekken of de administratieve kant wel echt iets voor mij was door met de dagelijkse taken mee te lopen op de afdeling. 

Zijn deze verwachtingen uitgekomen?

Mijn verwachtingen zijn zeker uitgekomen. Ik heb ontzettend veel geleerd. En niet alleen op de administratieve afdeling, maar ik heb ook met twee andere afdelingen meegelopen. Hier biedt Vitelia ook de ruimte voor. Ik ben erachter gekomen dat administratie echt wat voor mij is. Het bezig zijn met cijfers is iets wat ik erg leuk vind. 

Waar ben je het meest trots op t.a.v. jouw project bij Vitelia?

Het meest trots ben ik op het feit dat ik mijn steentje heb bij mogen dragen aan een nieuw project. Dit project heet scan en herken. Het is een nieuw programma voor factuurverwerking van leveranciers van Vitelia. Ik heb hiervoor vergaderingen actief gevolgd, controles uitgevoerd en uiteindelijk ook dagelijks met het programma gewerkt.

Hoe heb je jouw begeleiding ervaren?

Zeer goed. Er waren meerdere aanspreekpunten als ik ergens niet uit kwam. Ook organiseert Vitelia een dag voor de nieuwe werknemers en stagiaires waar je een kijkje mag nemen op alle locaties van Vitelia. Zo krijg je meer inzicht op wat het bedrijf allemaal doet en leer je ook andere collega’s kennen. Verder was er voor alle werkzaamheden die ik heb uitgevoerd een digitale instructie, dit is erg fijn voor als je er eventjes niet helemaal uitkwam.

Wat heb je geleerd tijdens je stage?

Ik heb geleerd dat de administratieve en financiële kant zeker iets is waar ik me verder in wil gaan ontwikkelen.

Als je Vitelia in een paar woorden zou moeten omschrijven...

 Vitelia is een grote groep waarin iedereen gelijk staat aan elkaar. Natuurlijk hebben sommige collega’s een hogere functie, maar daar merk je niets van als het gaat om onderling contact.

Zou je Vitelia ook aan andere studenten aanraden?

 Ik zou het andere studenten zeker aanraden om bij Vitelia stage te komen lopen. Dit omdat Vitelia je veel kansen kan bieden. Je wordt goed geholpen en je wordt overal in betrokken, net als een echte collega.