Kweekvijver voor jong talent deel 7

In de Vitelia Vitaal laten we regelmatig stagiaires aan het woord over hoe zij hun periode bij Vitelia hebben ervaren. Dit keer is het de beurt aan Roos Janssen.

Naam: Roos Janssen (17) uit Oostrum
School: Gilde Opleidingen Venray
Opleiding: Marketing & Communicatie
Stagebedrijf: Coöperatie Vitelia

Kende je Vitelia al voordat je op stage kwam?

Ik kende Vitelia al een beetje van naam. Mijn vader heeft een paar koeien als hobby en een groot akkerbouwbedrijf en doet geregeld zaken met Vitelia. Mijn ouders tipten mij over Vitelia. Toen ben ik mezelf verder gaan verdiepen in het bedrijf en dit heeft geleid tot een 20-weken stage.

Welke verwachtingen had je zelf?

Mijn verwachtingen waren positief. Ik had namelijk op school nagevraagd bij een ex-stagiaire of Vitelia een leuk en leerzaam bedrijf was, en dat was het zeker volgens haar! Ik wilde vooral veel leren over het gebruik van sociale media en communicatie in het bedrijf.
Maar ook of deze tak van sport bij mij past. Daar kon ik nu achter komen in deze stage periode.

Zijn deze verwachtingen uitgekomen?

Jazeker! Ik heb superveel nieuwe dingen geleerd en mee mogen maken. Ik heb naast mijn communicatie taken ook bij een andere afdeling mee mogen lopen en daardoor was er voldoende variatie wat ik fijn vond.

Waar ben je het meest trots op t.a.v. jouw project bij Vitelia?

Het meest trots ben ik op mijn werk en de uitkomsten rondom een klanttevredenheidsonderzoek. Daar mocht ik ook veel tijd in steken. Het onderzoek bestond uit meerdere fases.
Het bedenken van vragen, het uitwerken van alle vragen, vervolgens een rapportage maken van alle antwoorden en ten slotte adviezen en tips geven naar de toekomst.

Hoe heb je jouw begeleiding ervaren?

Super goed! Ik kon op ieder moment vragen stellen aan mijn stagebegeleider en hij hielp mij daar altijd bij. Er was aan het begin van mijn stage een mooi inwerkprogramma. Een dag waarbij je naar alle vestigingen gaat van Vitelia. Hierdoor leer je het bedrijf en de mensen nog wat beter kennen.

Wat heb je geleerd tijdens je stage?

Ik ben tijdens mijn stage erachter gekomen dat ik marketing & communicatie leuk vind. Maar ga nog graag verder leren. Hoe en wat? Dat weet ik nu nog niet.

Als je Vitelia in een paar woorden zou moeten omschrijven...

Een fijn bedrijf waar iedereen gelijk is ongeacht je functie. Een bedrijf waar je jezelf kan zijn en een hoop gezelligheid is.

Zou je Vitelia aan andere studenten aanraden?

Jazeker, ik zou een student zeker aanraden om stage te komen lopen bij Vitelia. Vitelia is een fijn bedrijf waar je veel kan leren.