Kweekvijver voor jong talent deel4

In de Vitelia Vitaal zullen we regelmatig een aantal stagiaires aan het woord laten over hoe zij hun periode bij Vitelia hebben ervaren. Dit keer is het de beurt aan Marly Thissen

Naam: Marly Thissen (21 jaar)  uit Veulen
School: HAN Nijmegen 
Opleiding: Logistics Management (3e jaar)
Stagebedrijf: Vitelia Voeders, afd. Inkoop

Kende je Vitelia al voordat je hier stage kwam lopen?

Ja, ik kende Vitelia al voordat ik stage kwam lopen. Ik woon in Veulen dus ik zie geregeld vrachtwagens langs komen van Vitelia. En natuurlijk rijd ik geregeld langs de productielocaties in Oirlo of Ysselsteyn. Daarnaast heeft mijn broer (Rob) drie jaar geleden al stage gelopen bij Vitelia.

Welke verwachtingen had je zelf t.a.v. je stageplek?

Mijn broer had al eerder stage gelopen bij Vitelia. Hij had het in die tijd erg naar zijn zin. Hierdoor wist ik dat Vitelia een organisatie zou zijn die ook bij mij zou passen. In mijn stageperiode wilde ik leren werken met een ERP-systeem en daarnaast processen binnen Vitelia analyseren. Daarnaast vond ik het belangrijk om erachter te komen welke mogelijkheden het Dynamics 365-systeem allemaal biedt, met name m.b.t. de korte termijn prognose van de in te kopen grondstoffen. Ook wilde ik me op persoonlijk vlak ontwikkelen om goed contact te hebben met betrokken collega’s, zodat ik bij ze aan kon kloppen als ik een vraag had.

Zijn deze verwachtingen uitgekomen?

Deze verwachtingen zijn zeker uitgekomen. Door goede begeleiding vanuit Vitelia en de HAN heb ik me in het Dynamics 365-systeem kunnen verdiepen en heb ik contacten gelegd met betrokken medewerkers.

Waar ben je het meest trots op t.a.v. jouw project tijdens je stage?

Ik ben het meest trots op het resultaat van mijn onderzoek. Het onderzoek is al voor een heel groot deel uitgewerkt, waardoor het maken van de korte termijn prognose van de in te kopen grondstoffen ook daadwerkelijk geïmplementeerd wordt! Het is fijn om te horen dat directe betrokkenen enthousiast zijn over de adviezen die ik heb gegeven en openstaan voor innovatie op de inkoopafdeling.

Het leuke aan mijn stageopdracht was dat ik zelf kon gaan testen wat wel en niet werkte in de testomgeving. Stap voor stap kreeg ik steeds meer inzicht in de mogelijkheden die het systeem te bieden had voor de korte termijn prognose van de in te kopen grondstoffen. Door uiteindelijk mijn bevindingen in de live omgeving te testen, kon er al meteen worden bekeken waar medewerkers in de praktijk tegenaan zouden kunnen lopen. 

Hoe heb je jouw persoonlijke begeleiding ervaren tijdens je stage?

Ik heb de begeleiding van mijn stagebegeleider Theo Knöpker als zeer prettig ervaren. Wekelijks waren er fysiek of online contactmomenten waar ik mijn vragen kon stellen of bevindingen kon tonen. Door deze fijne begeleiding ben ik tot een mooi eindresultaat gekomen. Als ik geen afspraak inplande dan zorgde Theo Knöpker dat dit toch gebeurde. Daarnaast stonden andere medewerkers ook open om mij verder te helpen met het onderzoek.

Wat heb je geleerd tijdens je stage waar je in de rest van je carrière ook wat aan hebt?

Doordat ik tijdens mijn stage intensief in het ERP-systeem bezig ben geweest, weet ik beter hoe zo’n systeem is opgebouwd en hoe alles met elkaar samenhangt. Kennis hebben van een systeem maakt het weer makkelijker om met andere systemen te werken.

Daarnaast ben ik ook veel over mezelf te weten gekomen, door problemen waar ik tegenaan liep. Zo zoek ik graag alles uit tot in de puntjes, ben ik ietwat perfectionistisch en stroop ik graag mijn mouwen op.

Bij Vitelia denk ik aan een open cultuur, vertrouwelijk, aanpakkers, flexibel, passie en gezellig

Als je Vitelia in een paar woorden zou moeten omschrijven, welke woorden denk je dan aan?

Open cultuur, vertrouwelijk, aanpakkers, flexibel, passie en gezellig.

Zou je een stage bij Vitelia ook aan andere studenten aanraden?

Ik zou een stage bij Vitelia zeker aanraden aan studenten die ook geïnteresseerd zijn in de agrarische sector. De begeleiding vanuit mijn stagebegeleider was top en ik voelde me vanaf dag één welkom bij Vitelia. Activiteiten waren goed georganiseerd en de lijntjes waren kort, waardoor ik makkelijk met iemand contact kon leggen. Hierdoor leerde ik snel iedereen kennen en voelde ik me snel op mijn gemak.

Heb je nog tips voor Vitelia?

Ik zou ervoor zorgen dat de mogelijkheden die er binnen Vitelia zijn qua soort stage/opdracht duidelijkere aanwezig zijn op de website. Dit met het oog op werving van jong talent.