Woensdag 6 april 2022 in Vitelia Agrocultuur

Nico v.d. Smit: "Wij zijn klaar voor de toekomst"

Na een voorspoedig bouwproces van een klein jaar zijn we begin januari van start gegaan op de nieuwe locatie van Vitelia Agrocultuur aan de Denemarkenlaan. Volgens Nico van der Smit een toplocatie op het ITC terrein (International Trade Centre boomkwekerij), midden in de GreenPort Boskoop.

Nico van der Smit is bedrijfsleider van de vestiging van Vitelia Agrocultuur in Hazerswoude-Dorp. Hij neemt ons mee in de laatste ontwikkelingen vanuit zijn perspectief:

Twee weken voor de kerstvakantie zijn we gestart met de verhuizing van meer dan duizend pallets naar ons nieuwe magazijn. Door de enorme inzet was de verhuizing nog voor de feestdagen al grotendeels afgerond en hebben we besloten de binnendienst en logistiek reeds in december vanaf deze locatie te laten werken.

Tijdens de ontwerpfase is er nadrukkelijk nagedacht over de efficiëntie in de bedrijfsvoering en het versnellen van het orderproces. Door hier intern maar ook met externe partijen over na te denken is er een terrein en pand ontwikkeld met korte looplijnen en een efficiënte opslag. Hierdoor kunnen er veel pallets op een klein oppervlak opgeslagen worden.

De afgelopen tien jaar is er hard gewerkt om onze marktpositie in de regio Boskoop en omgeving stevig uit te breiden. We zijn dan ook dankbaar en trots op de verdubbeling in omzet in deze regio. Daar past dan ook een nieuwe locatie en een centrale positie in de GreenPort Boskoop bij. Als organisatie zien we het belang van deze GreenPort Boskoop en dat heeft ons dan ook doen besluiten om hierin door te investeren voor de lange termijn. Afgelopen jaren zijn er nieuwe en jonge ondernemers opgestaan om bestaande boomkwekerij bedrijven over te nemen of te starten. Tevens groeien de bestaande bedrijven veelal in omvang.

Het nieuwe pand is met bovenstaande ontwikkelingen in ons achterhoofd bewust gebouwd op een logistiek aantrekkelijke locatie voor onszelf en met name voor onze relaties.
Veel boomkwekerij bedrijven leveren producten op het ITC in Hazerswoude. In dit gebied zijn veel exporteurs en handelaren gevestigd.

Onze nieuwe locatie is voorzien van een prachtige winkel met een breed assortiment in kwekerijbenodigdheden. De winkel dient tevens als praktisch afhaalpunt voor veel van onze klanten. Sinds de opening - op 3 januari - hebben we de bevestiging gekregen dat de gekozen locatie een aantrekkelijke ligging heeft voor veel bestaande klanten, maar inmiddels ook al veel nieuwe klanten trekt en oplevert. Met onze visie om een totaalassortiment aan benodigdheden zoveel mogelijk vanuit voorraad te leveren, voelen (boom)kwekerijklanten zich bij ons snel thuis.

De komende jaren gaan we vanuit deze nieuwe locatie verder bouwen aan onze naam en positie in GreenPort Boskoop en omgeving. Met frisse energie en een mooi nieuw pand zijn we klaar voor de toekomst!

Benieuwd naar onze nieuwe locatie? Dan nodigen we u van harte uit voor de feestelijke opening op zaterdag 21 mei!

Voor die tijd bent u uiteraard ook van harte welkom, de koffie staat klaar!