Maandag 7 november 2022 in Vitelia

Steun eten uit Nederland!

Vitelia staat sinds deze zomer aan de wieg van de publiekscampagne ‘Geef Boeren Toekomst’. Naast de radiocommercial die landelijk te horen is sinds augustus, is een andere herkenbare blikvanger de rode ‘Geef Boeren Toekomst’ vlag, die op veel locaties in de vlaggenmast hangt

Met het inmiddels befaamde stikstofkaartje was bij veel partijen en bedrijven de maat vol. Daarom vond Vitelia, Voergroep Zuid en Fransen Gerrits het hoog tijd om vanuit de agrofood sector een signaal af te geven. Daarbij is de samenwerking gezocht met de landelijke landbouw belangenbehartigers. Met als gevolg dat ZLTO, LLTB en inmiddels ook LTO Nederland en LTO Noord zijn aangehaakt.

Samen doen we een oproep aan de inwoners van Nederland om de boer niet te laten stikken en onze voedselonafhankelijkheid niet te verkwanselen. Het collectief heeft de overtuiging dat we met innovatie al veel hebben bereikt. En dat we met de juiste steun, tijd en ruimte de benodigde stikstofdoelen ook met innovatie verantwoord kunnen bereiken.

 Onder het motto ‘Be Good & Tell it’ wil het campagneteam meer bewustwording bij de inwoners van Nederland creëren. Via de eigen online kanalen (website en social media) willen we laten zien wat er al allemaal bereikt is in korte tijd.

 
Foto: medewerkers met de bekende vlag.

We willen daarnaast duidelijk maken dat het beëindigen van boerenbedrijven uiteindelijk de burgers rechtstreeks zal gaan raken in de portemonnee. Maar ook dat de beschikbaarheid van goed en gezond Nederlands eten en onze onafhankelijkheid en voedselzekerheid op termijn op het spel staat. Kortom bedreigd wordt.

Het woord ‘bedreigd’ is de treffende kapstok die gekozen is als beeldspraak van de campagne. De helden van onze campagne zijn o.a. Nederlands vlees, eieren, zuivel en tuin- en akkerbouw producten. Zij worden met het huidige beoogde overheidsbeleid allemaal met uitsterven bedreigd.

In korte tijd hebben zich al diverse mede-initiatiefnemers gemeld om de campagne te steunen. Maar ook de burgers kunnen de campagne steunen door op de website www.geefboerentoekomst.nl een steunbetuiging achter te laten en één van de gratis beschikbare bedreigd stickers te bestellen. Dit is inmiddels al door enkele duizenden mensen gedaan. Sinds september is het ook mogelijk om de actie financieel te ondersteunen met een donatie.

Voor meer informatie en promotiemateriaal kijk op de campagnewebsite www.geefboerentoekomst.nl en volg ons op o.a. Facebook, Instagram en LinkedIn.

Doe mee en steun eten uit Nederland.
#LAATDEBOERNIETSTIKKEN #GEEFBOERENTOEKOMST