Dinsdag 24 mei 2022 in Vitelia Agrocultuur

Vitelia Agrocultuur viert nieuwe vestiging met openingsweekend

Op vrijdag 20 mei en zaterdag 21 mei vond de feestelijke opening plaats van de nieuwe vestiging van Vitelia Agrocultuur in Hazerswoude-Dorp.

Bekijk de aftermovie voor een sfeerimpressie

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei opende Vitelia Agrocultuur officieel haar nieuwe vestiging in Hazerswoude-Dorp voor het grote publiek. Het betreft een volledig energieneutraal gebouw op een triple-A locatie te midden van het International Trade Centre (ITC) in de Greenport Boskoop. De nieuwbouw werd in opdracht van Coöperatie Vitelia in slechts 9 maanden gerealiseerd.

Op vrijdag waren honderd genodigden aanwezig bij de officiële opening van het gebouw middels een virtuele rondleiding. De aanwezigen maakten persoonlijk kennis met het gehele team dat zich dagelijks inzet voor de klanten en hun sector.

Bekijk hier de virtuele rondleiding:

Als gastspreker nam Jan de Vries namens Greenport Regio Boskoop kort het woord. Jan wees alle aanwezigen meermaals op het belang van doorontwikkeling van de sector in de regio, maar ook op nieuwe samenwerkingen en verzocht iedereen te blijven investeren in jeugdig talent voor een sterke sector. Tot slot was er voldoende ruimte om gezellig te netwerken tijdens een volledig verzorgde barbecue.

Zaterdag 21 mei was de locatie geopend voor het grote publiek, zoals kwekers, partners, leveranciers, omwonenden en overige geïnteresseerden. We kijken tevreden terug op het aantal bezoekers dat een bezoekje bracht aan de Denemarkenlaan voor een rondleiding en nadere kennismaking met Vitelia Agrocultuur.

Investeren in de toekomst

“Dit duurzame gebouw is slechts een klein voorbeeld van onze investeringen in de toekomst”, aldus Nico van der Smit van Vitelia Agrocultuur.

De bedrijfsleider van de vestiging in Hazerswoude-Dorp vervolgt: “Een nieuw en modern gebouw is alleen waardevol wanneer je hierin mag werken met goede mensen die een passie hebben voor de sector. Om de sector toekomstbestendig te houden, vinden wij het cruciaal om te investeren in groene opleidingen. Dat doen we onder meer als leerbedrijf middels leerzame stageplekken, rondleidingen, gastcolleges en presentaties voor studenten in bijvoorbeeld onze nieuwe presentatieruimte.
Om deze missie extra kracht bij te zetten hebben we gemeend om tijdens onze opening een mooie cheque te overhandigen aan Yuverta.”

Dichtbij de klant door centrale ligging

Naast de nieuwe vestiging in Hazerswoude-Dorp heeft Vitelia Agrocultuur ook een vestiging in het Limburgse Lottum in de Greenport Venlo. De centrale ligging van beide vestigingen in de Greenports kenmerkt de werkwijze van de toeleverancier in de plantaardige sector. Namelijk: dicht bij de klant, door een goede logistieke ligging. Daardoor voorziet Vitelia Agrocultuur al haar plantaardige klanten door heel Nederland snel en eenvoudig van materialen, middelen en kennis. Specifiek voor de boomkwekerij-, sierteelt- en akkerbouwsector.

Vitelia Agrocultuur is onderdeel van Coöperatie Vitelia en telt momenteel circa 70 leden in de regio Boskoop.