Maandag 8 november 2021 in Vitelia

Vitelia presenteert jubileumboek ter gelegenheid van 100 jarig bestaan

Veel inwoners in de regio Venray-Horst zal het waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Vitelia viert dit jaar haar honderdjarig bestaan en heeft de bijzondere mijlpaal is ‘vereeuwigd’ in een prachtig jubileumboek.

Het bijzondere naslagwerk wordt vanaf deze week exclusief aan leden en medewerkers aangeboden. De ledenraad en een aantal leden hebben het boek, tijdens een persoonlijke uitreiking door de directie, reeds mogen ontvangen. Door het uitstellen van het jubileumfeest vanwege de coronamaatregelen, is het jubileumboek in 2021 tot op heden de ‘kroon’ op een eeuw Vitelia.


Op de foto vlnr.: Stefan Kuijpers, Edwin Michiels en Herman Rutten

Naast de realisatie van het jubileumboek werden er door Vitelia de voorbije maanden drie leuke activiteiten georganiseerd in het teken van 100 jaar Vitelia. Respectievelijk een toertocht, foto-fietstocht inclusief kwis en een mooie herfstwandeling mochten bij alle deelnemers op veel enthousiasme rekenen.

“Hiermee zijn we er toch in geslaagd om ons honderd jarig bestaan in dit coronajaar niet stil voorbij te laten gaan. En met het jubileumfeest in 2022 nog in het verschiet is het nu al een prachtig jubileum,” aldus Stefan Kuijpers.

Ledenbelang altijd voorop

Algemeen directeur Stefan Kuijpers (53) en financieel directeur Herman Rutten (51) vormen samen de tweekoppige hoofddirectie van het bedrijf, dat op 1 januari 2008 ontstond uit een fusie van Boerenbond Ysselsteyn en SaWeCo. De directie van Vitelia kent elkaar van haver tot gort en is al jaren een twee-eenheid. En dat is ook niet zo gek, want beiden groeiden op in het Maasdorp Wanssum en werken al jaren eendrachtig samen.

“Vitelia voelt als meer dan alleen een bedrijf”, aldus Stefan Kuijpers. “Natuurlijk, er moet geld worden verdiend, maar ik zie ons daarnaast ook als een club, een vereniging van en voor betrokken mensen in de agrarische sector.

Honderd jaar geleden, bij het ontstaan van de coöperatie, begrepen boeren al dat er veel kracht zit in het samen zakendoen.” Herman Rutten knikt. “Als coöperatie hebben we de taak ieder jaar opnieuw te laten zien dat we van toegevoegde waarde zijn en blijven voor onze leden. Dat is waar we als coöperatie voor staan: het dienen van het ledenbelang. Zeker in een tijd dat het voor de agrarische sector politiek en maatschappelijk onrustig is, is dit een extra uitdaging.”

Uitdagingen

De uitdagingen die er liggen en nog op het pad van de coöperatie komen ziet Vitelia, gesteund door de positieve financiële resultaten van de laatste jaren, met vertrouwen tegemoet.

Vitelia richt zich al 100 jaar op het realiseren van een rendement passend bij de coöperatie. Het serviceniveau en de kwaliteit van de producten moet constant hoog zijn. Herman Rutten vervolgt: “We moeten blijven meedenken in en met de plannen van een ondernemer. Het gaat ons om het dienen van het ledenbelang en we hopen dat nog jarenlang te mogen doen.”

Jubileumboek

In het 235 pagina’s tellende boek, gevuld met bijna 1000 foto’s en diverse anekdotes en bijzondere verhalen en gebeurtenissen, neemt Vitelia de lezer mee in een ‘visuele’ tijdreis vanaf het ontstaan van de coöperatie in 1921.

“We zijn trots op het feit dat dit boek volledig op eigen kracht tot stand is gekomen door onze eigen afdeling communicatie. Daarnaast hebben we dankbaar gebruik gemaakt van het archief en geheugen van oudgedienden en in het bijzonder van oud-zaakvoerder Lei Potten,“ besluit Stefan Kuijpers.