Nieuwe kennis bij Vitelia Voeders

Midden in de coronacrisis heeft Vitelia Voeders zich versterkt met nieuwe kennis en kunde door haar nutritie- en verkoopafdeling uit te breiden.

Juist in deze roerige tijden in de agrarische sector willen wij onze kennis nog verder vergroten in het belang van onze veehouderijklanten. Daarom zijn we trots dat we ons team hebben versterkt met 2 nieuwe toppers.

Omdat fysiek contact met onze klanten in de voorbije maanden wat beperkter is geweest, stellen ze zich graag nogmaals voor via onze website.

++++++++++++

Even voorstellen...

Mijn naam is Peter Scheres, ik ben 56 jaar en woonachtig te Horst. Ik versterk sinds 1 mei het nutritieteam van Vitelia Voeders voor de diertak varkens. Mijn focus zal op zeugen en biggen liggen, maar op termijn ook op de nutritionele en technische ondersteuning van het varkensteam ten aanzien van assortimentsbeheer en productmanagement.

Rode draad

Een paar zaken lopen als een rode draad door mijn leven en dat zijn voeding, varkens en sport. En aangezien varkens en mensen fysiologisch en qua organen en verterings- en energiesystemen zo goed als volledig op elkaar lijken is dat ook heel makkelijk te combineren.
Ik ben niet van boerenafkomst maar werkte vanaf mijn twaalfde al op een gesloten varkensbedrijf om iets bij te verdienen. Uiteindeljk ben ik op de HAS in Den Bosch beland. Na de HAS heb ik circa 20 jaar bij Nijsen/Granico gewerkt in meerdere functies. Vervolgens een tijd actief geweest in de topsport als bondscoach van de junioren bij de Nederlandse Triatlonbond, waarna mijn voorliefde voor varkens en voeding me toch weer de sector in trok. In 2013 ben ik aan de slag gegaan als productmanager varkens bij Voergroep Zuid, waar mijn functie zich ontwikkelde naar diertak nutritionist zeugen en biggen. Vorig jaar ben ik aan de slag gegaan bij Trouw Nutrition maar de aangeboden functie was voor mij te ver van de praktijk en te weinig voedingstechnisch. Daarom is het fijn dat ik de moglijkheid krijg om bij Vitelia Voeders aan de
slag te gaan.

Ik kijk er naar uit om weer in de praktijk aan de slag te gaan. Ik heb veel zin om samen met mijn collega’s en onze klanten er iets moois van te maken! 

++++++

Even voorstellen...

Mijn naam is Joep van Rijt, ik ben 27 jaar oud, geboren en getogen en nu nog woonachtig in Deurne.


Hart sneller kloppen

Vorig jaar december ben ik afgestudeerd aan de opleiding Dier- en Veehouderij aan de HAS Hogeschool in Den Bosch. Voor en tijdens mijn studie ben ik werkzaam geweest op de veehouderij van mijn oom, tante en neef. Daar is mijn passie voor de veehouderij ontstaan!

Sinds mei 2020 ben ik begonnen bij Vitelia Voeders en Vitelia Agrocultuur als verkoopadviseur rundveehouderij.

Mijn missie:
Boeren bijstaan om samen tot een optimaal bedrijfsresultaat te komen. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen!

Binnen het Vitelia rundveeteam is het mijn rol om samen met veehouders nóg meer rendement uit de ruwvoerteelt te halen.

Een efficiënte en kwalitatieve ruwvoerteelt, in combinatie met het goed in beeld krijgen van de totale mineralenstroom, zorgt voor toegevoegde waarde op het bedrijf.

Buiten werktijden pak ik bij mooi weer graag de motor om bij voorkeur een dagje Luxemburg aan te doen. Bij slecht weer pak ik liever de mountainbike, en blijf ik wat dichter bij huis. Daarnaast vind ik het leuk om me bezig te houden met het verzamelen, proeven en verkopen van whisky.

Ik ben erg blij dat Vitelia op het juiste moment op mijn pad is gekomen, en we samen dit nieuwe avontuur aangaan.

Ondanks de vreemde start middenin de coronacrisis, heb ik het gevoel dat ik in een warm bad terechtgekomen ben.