Orzo met kip, tomaat, spinazie en feta
Een heerlijk recept van onze collega Loes uit onze laatste Vitelia Vitaal editie van 2023.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 ui (gesnipperd)
- 3 teentjes knoflook (fijngesneden of uitgeperst)
- 400 gram kippendijfilet (in blokjes)
- 275 gram orzo
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 groente- of kippenbouillonblokjes
- 400 gram verse spinazie
- 100 gram feta
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel oregano
- 1 mespunt gemalen chilivlokken
- 10 gram verse peterselie (fijngehakt)
- olijfolie
- zout en peper
Bereiding
- Verhit een eetlepel olijfolie in een wokpan en bak de ui en knoflook een paar minuten aan met het paprikapoeder, de oregano en chilivlokken
- Voeg de kip toe en bak in een paar minuten goudbruin en gaar
- Haal de kip uit de pan en zet apart
- Voeg, indien nodig, nog wat olijfolie toe en bak de orzo in dezelfde pan tot deze glazig is (ongeveer 1 minuut, blijf roeren)
- Meng de tomatenblokjes, bouillonblokjes en 400 ml heet water erdoor en laat enkele minuten pruttelen totdat het meeste vocht is opgenomen
- Voeg dan nog wat heet water toe (ongeveer 200 – 300 ml) en roer af en toe door (orzo heeft ongeveer 10 – 13 minuten nodig voordat het gaar is)
- Voeg de laatste 4 minuten de spinazie toe en laat slinken
- Het gerecht mag lekker smeuïg maar niet meer te nat zijn
- Meng de kip erdoor zodat deze mee opwarmt
- Verkruimel 2/3e van de feta door het gerecht en breng op smaak met peper en zout
- Serveer met de overgebleven feta en garneer met peterselie
Variatietip
Je kunt de kipfilet vervangen door bijvoorbeeld garnalen, zalm of witvis (of een combinatie hiervan).