Orzo met kip, tomaat, spinazie en feta

Een heerlijk recept van onze collega Loes uit onze laatste Vitelia Vitaal editie van 2023.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook (fijngesneden of uitgeperst)
  • 400 gram kippendijfilet (in blokjes)
  • 275 gram orzo
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 groente- of kippenbouillonblokjes
  • 400 gram verse spinazie
  • 100 gram feta
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 mespunt gemalen chilivlokken
  • 10 gram verse peterselie (fijngehakt)
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  • Verhit een eetlepel olijfolie in een wokpan en bak de ui en knoflook een paar minuten aan met het paprikapoeder, de oregano en chilivlokken
  • Voeg de kip toe en bak in een paar minuten goudbruin en gaar
  • Haal de kip uit de pan en zet apart
  • Voeg, indien nodig, nog wat olijfolie toe en bak de orzo in dezelfde pan tot deze glazig is (ongeveer 1 minuut, blijf roeren)
  • Meng de tomatenblokjes, bouillonblokjes en 400 ml heet water erdoor en laat enkele minuten pruttelen totdat het meeste vocht is opgenomen
  • Voeg dan nog wat heet water toe (ongeveer 200 – 300 ml) en roer af en toe door (orzo heeft ongeveer 10 – 13 minuten nodig voordat het gaar is)
  • Voeg de laatste 4 minuten de spinazie toe en laat slinken
  • Het gerecht mag lekker smeuïg maar niet meer te nat zijn
  • Meng de kip erdoor zodat deze mee opwarmt
  • Verkruimel 2/3e van de feta door het gerecht en breng op smaak met peper en zout
  • Serveer met de overgebleven feta en garneer met peterselie
Variatietip

Je kunt de kipfilet vervangen door bijvoorbeeld garnalen, zalm of witvis (of een combinatie hiervan).

Eet smakelijk!