Snijbonenstamppot met gehaktballen
Weer een heerlijk recept voor jullie! Deze keer uit het 3e Vitelia Vitaal nummer van 2020.
Ingrediënten 4 pers.
|
|
Bereiding
Meng in een kom het gehakt, ui, knoflook, eieren, paneermeel, grove mosterd, ketjap manis en cayennepeper goed door elkaar. Draai er stevige ballen van en laat ze een half uurtje in de koelkast rusten. Verhit 25 gram roomboter en een scheut olijfolie in een braadpan en bak de ballen rondom bruin. Schenk de bouillon of fond erbij en laat de gehaktballen in 30 – 45 minuten op laag vuur gaar worden (met de deksel schuin op de pan). Kook ondertussen de aardappels gaar in ongeveer 15 minuten en de snijbonen in 10 minuten (voeg bij beide een snuf zout toe). Giet de aardappels en snijbonen af en vang wat van het kookvocht op. Stamp de aardappels met een stamper met de resterende roomboter, Franse mosterd en wat kookvocht smeuïg. Breng op smaak met wat peper en zout of voeg wat bouillon van de gehaktballen toe. Serveer de stamppot met de gehaktballen en maak het af met wat overgebleven bouillon/fond.
Variatietip: Voeg wat uitgebakken spekreepjes toe aan de stamppot