Tortellinisalade met kip
Ook ditmaal heeft onze collega Loes en gerenomeerd Vitelia foody een heerlijk recept gedeeld in de 1e Vitaal van 2022
![](/content/pages/113/Tortellini.jpg)
Ingrediënten
(voor 4 personen)
1 zakje (220 gram) tortellini met kaasvulling | 100 gram cashewnoten |
1 stuk kipfilet | 2 bosuitjes |
1 bouillonblokje (groente) | 1 bakje farmersalade |
1 klein blikje perzik op sap | Enkele eetlepels mayonaise |
1 klein blikje ananas op sap |
Bereiding
- Kook de tortellini volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat afkoelen.
- Los het bouillonblokje op in een pan met 500 ml kokend water, voeg de kipfilet toe en laat 15 minuten koken.
- Snij de perzik en ananas in stukjes.
- Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan lichtbruin.
- Snij de bosuitjes fijn.
- Trek/pluk met een vork de afgekoelde kipfilet uit elkaar totdat je kleine stukjes hebt.
- Meng in een kom de tortellini, kip, perzik, ananas, cashewnoten, bosui en farmersalade door elkaar. Voeg eventueel wat mayonaise toe om het nog wat smeuïger te maken.
- Zet evt. in de koelkast om verder af te koelen.