Tortellinisalade met kip

Ook ditmaal heeft onze collega Loes en gerenomeerd Vitelia foody een heerlijk recept gedeeld in de 1e Vitaal van 2022

Ingrediënten

(voor 4 personen)

1 zakje (220 gram) tortellini met kaasvulling    100 gram cashewnoten
1 stuk kipfilet 2 bosuitjes
1 bouillonblokje (groente) 1 bakje farmersalade
1 klein blikje perzik op sap Enkele eetlepels mayonaise         
1 klein blikje ananas op sap  

Bereiding

  • Kook de tortellini volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat afkoelen.
  • Los het bouillonblokje op in een pan met 500 ml kokend water, voeg de kipfilet toe en laat 15 minuten koken.
  • Snij de perzik en ananas in stukjes.
  • Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan lichtbruin.
  • Snij de bosuitjes fijn.
  • Trek/pluk met een vork de afgekoelde kipfilet uit elkaar totdat je kleine stukjes hebt.
  • Meng in een kom de tortellini, kip, perzik, ananas, cashewnoten, bosui en farmersalade door elkaar. Voeg eventueel wat mayonaise toe om het nog wat smeuïger te maken.
  • Zet evt. in de koelkast om verder af te koelen.
Tip: Lekker bij een barbecue of als hoofdgerecht met wat brood erbij. Geniet er van!