‘Vitelia een fijn leerbedrijf’

Tuur Philipsen, 20 jaar en stagiair bij Vitelia Voeders, schijnt zijn persoonlijke licht op de voorbije stageplek en Vitelia als leerbedrijf. Een terugblik door een enthousiaste stagiair.

Mijn naam is Tuur Philipsen, 20 jaar en ik ben 3e-jaars student Bedrijfskunde MER aan de Fontys in Eindhoven. Mijn stage bij Vitelia Voeders nadert zijn einde en daarmee is het tijd om terug te kijken op deze voor mij leerzame periode.

Ik woon in Wanssum op loopafstand van de ‘Vitelia toren’ en kende Vitelia natuurlijk al langer, vandaar dat het voor mij voor de hand lag een poging te wagen om mijn meewerkstage bij dit bedrijf te mogen doen. Via mijn persoonlijke netwerk kende ik mensen binnen het bedrijf en werd ik al snel uitgenodigd voor een gesprek.

De zoektocht naar een goede stageplek en uiteindelijk het uitvoeren van de stage speelden beide tijdens de coronapandemie. Een moeilijk proces voor vele studenten ten gevolge. Ik heb echter het geluk dat Vitelia mij met open armen ontving en ik tijdens mijn stage veel kansen aangeboden kreeg. Zoals het dagelijks aanwezig mogen zijn op kantoor, wat in deze tijd geen vanzelfsprekendheid is en daarnaast ook nog eens veel begeleiding van de aanwezige collega’s wanneer nodig.

Tijdens deze 17 weken durende stage heb ik mij vooral beziggehouden met de (meewerk)activiteiten bij de afdeling controlling en met name het implementeren van het programma Power BI. Hierbij werd gekeken naar de informatiebehoeftes van afdelingen met bijhorende overzichten. Na het in kaart brengen van informatiebehoeftes werden passende overzichten opgesteld en uiteindelijk gepresenteerd aan de betreffende afdelingen.

Naast deze werkzaamheden heb ik mij bezig gehouden met onderzoek naar procesbeschrijving en -optimalisatie. Daarvoor heb ik gekeken naar de behoeftes van het bedrijf, hoe zij de processen beschreven willen hebben en aansluitend een uitleg gemaakt. Daarbij heb ik voor met name voor de afdeling planning een aantal processen beschreven.

Tijdens deze periode heb ik veel begeleiding gekregen van collega’s binnen Vitelia, die mij allemaal met interesse hebben begeleid. Daarom ben ik heel dankbaar voor deze kans die ik heb gekregen en zou ik Vitelia zeker aanraden bij medestudenten wanneer zij op zoek zijn naar een leuk en enthousiast stagebedrijf!