Afdeling logistiek: Wisseling van de wacht

Ben Cox (65 jaar) en Peter Potten (41 jaar) over de wisseling van de wacht op hun afdeling logistiek bij Vitelia Voeders.

Beide heren hebben de afgelopen maanden intensief samengewerkt om de overdracht op een soepele manier te laten verlopen. Ben Cox zal aan het einde van dit jaar gaan genieten van zijn welverdiende pensioen. Peter Potten mag het stokje daarna volledig overnemen om zelfstandig de afdeling logistiek te gaan leiden.

Reden voor de redactie om bovengenoemden te vragen naar hun verleden, heden en hun visie op de toekomst van Vitelia en specifiek de afdeling logistiek. Beide heren beantwoorden een zestal vragen over elkaar, maar ook over hun tijd en verdiensten bij Vitelia tot op heden.

6 Vragen aan Ben

 

Jouw avontuur bij Vitelia (toen nog SaWeCo) begon reeds in de vorige eeuw…
Kun je kort vertellen wanneer en hoe je bij Vitelia terecht bent gekomen en in welke rol destijds?

Ben: Op 1 januari 1980 ben ik als chauffeur bij toenmalig transportbedrijf Claassens in Swolgen begonnen. De transportwerkzaamheden waren bijna volledig gericht op SaWeCo. Later is het bulk- en grondstoftransport overgenomen door SaWeCo.
Aangezien de organisatie destijds zelf weinig ervaring had met transport ben ik bij SaWeCo het onderhoud en de planning van de vrachtwagens gaan doen. Dit in combinatie met het chauffeursvak.

Uiteindelijk ben je doorgegroeid tot hoofd planning. Kun je toelichten hoe dit zo gekomen?

Ben: Na de fusie met Boerenbond Ysselsteyn groeide het wagenpark in een keer aanzienlijk, waardoor de combinatie van werkzaamheden met chauffeuren voor mij niet meer te combineren viel. Toen kwam de logische vraag of ik de planning van het gehele transportgebeuren op mij wilde nemen. Aangezien ik graag mensen aanstuur en graag zelfstandig te werk ga, leek me dit een fijne uitdaging.

Je hebt vast nog een paar leuke anekdotes uit je verleden bij Vitelia?

Ben: Als leidinggevende hebben ze me geleerd “out of the box” te denken en te doen… Als gangmaker op de diverse personeelsfeestjes hebben we daarom veel leuke momenten met collega’s mee mogen maken en daarbij werden de grenzen vaak opgezocht.
Mooi moment wat ik me herinner was toch wel dat ik na een bedrijfsfeestje er pas bij thuiskomst met de bus achter kwam dat ik mijn eigen vrouw vergeten was, gelukkig had ze uiteindelijk met behulp van andere collega’s nog wel de weg naar een andere bus gevonden.

Wat zijn volgens jou de belangrijkste ontwikkelingen en of veranderingen geweest in jouw tijd bij Vitelia? En wat is jouw/jullie aandeel geweest in deze ontwikkeling?

Ben: Dat is er niet één maar zijn er velen…
De fusie tussen SaWeCo en Boerenbond Ysselsteyn; Het sluiten van meerdere vestigingen met het oog op efficiëntie; De continue innovatie en de groeibehoefte van Vitelia; De transitie van het wagenpark naar allemaal 32 tonners; Het (geleidelijk) vervangen van blowers naar compressors met meer rendement. Daarnaast heb ik na de fusie persoonlijk een mooie bijdrage mogen leveren aan het ontwikkelen van het ‘WIJ zijn Vitelia’ gevoel bij ons personeel. Een traject waar met succes door veel collega’s tijd en energie in is gestoken

Hoe kijk je terug op jouw tijd bij Vitelia en hoe kenmerk jij Vitelia?

Ben: Vitelia is een bedrijf dat het belang en welzijn van haar personeel altijd heel hoog in het vaandel heeft staan. Een goede communicatie naar onze medewerkers maar ook naar onze klanten is daarbij cruciaal. Ik koester altijd de korte lijnen in onze organisatie om zo snel te kunnen reageren op vragen of problemen.

Welke tip zou je jouw opvolger Peter Potten willen geven?

Ben: Probeer onze eigen medewerkers te overtuigen hoe belangrijk het voor Vitelia is om het transport in eigen beheer te houden en dat iedereen hiervoor zijn uiterste best moet blijven doen. Noodzakelijk bij het slagen van deze missie is de flexibiliteit van alle chauffeurs en planners.

Vitelia is een bedrijf dat het belang en welzijn van haar personeel altijd heel hoog in het vaandel heeft staan.

6 Vragen aan Peter

Wie is Peter Potten en hoe ben jij in aanraking met Vitelia gekomen?

Peter: Ik woon samen met mijn vrouw Fiona en onze zonen Ries en Jurre in het mooie Ysselsteyn (L). Mijn grote hobbies zijn postduiven, de hond en onze schapen.
‘Onze pap’ heeft voor mijn tijd jaren bij Boerenbond Ysselsteyn, later Vitelia gewerkt. Als klein menneke mocht ik geregeld zaterdags mee. Uiteindelijk ben ik zelf chauffeur geworden en kwam ik via mijn vorige werkgever vaak kalksteentjes en melkpoeder lossen bij Boerenbond Ysselsteyn en Saweco. Toen ik met Fiona ging samenwonen wilde ik echter ‘s nachts thuis zijn. Toen heb ik geïnformeerd naar een baan bij Boerenbond Ysselsteyn. Een paar weken later werd ik gebeld om langs te komen voor een gesprek. Dat was eigenlijk sneller als verwacht en zo is mijn vader zelfs nog een maand (tot zijn pensioen) mijn baas geweest.

Wist je destijds al dat je hoofd logistiek wilde worden? Wat was voor jou de reden om in 2018 ja tegen deze functie te zeggen?

Peter: Nee, helemaal niet eigenlijk. Na een paar jaar als bulkwagenchauffeur gewerkt te hebben, kreeg ik de vraag om in de fabriek aan de slag te gaan als operator. Uiteindelijk heb ik besloten om het te gaan doen. Achteraf een goede keuze waardoor ik in de ploegendienst terecht kwam. Bijkomend voordeel was dat we daardoor weinig tot geen opvang nodig hadden voor onze kinderen. Inmiddels, ruim tien jaar later, kwam de vraag of ik oren had naar de functie hoofd logistiek. Feit is dat mijn hart na al die jaren ook nog steeds sneller gaat kloppen van mooie vrachtwagens en mede daardoor heb ik deze nieuwe uitdaging met beide handen aangegrepen en kijk ik er naar uit.

Als gevolg van deze nieuwe functie is je werkplek verandert van Ysselsteyn in Oirlo, hoe bevalt deze wijziging tot zover? Zijn er opvallende zaken, die je wellicht van tevoren niet had verwacht?

Peter: Hele mooie vraag! Ik heb namelijk wel eens geroepen dat ik net zo lang in Ysselsteyn blijf totdat de fabriek verhuist of ik zelf met pensioen ga. Maar de nieuwe baan bevalt me tot op heden zeer goed. Elke dag is weer een verassing hoe hij gaat verlopen. Wat opvalt: Ook op de afdeling logistiek zijn het fijne mensen waar ik mee mag samenwerken.

Welke tip zou je Ben Cox tot slot willen geven, als hij binnenkort met pensioen is?

Peter: Ben, geniet van je pensioen! Je hebt het dik en dubbel verdiend en mocht je je vervelen dan mag je met alle plezier nog altijd een bulkritje komen doen of gewoon een ‘bakkie’ komen drinken.

Hoe heb je de samenwerking met Ben in het afgelopen jaar ervaren?

Peter: Die samenwerking is denk ik een van de mooie en kenmerkende dingen van werken bij Vitelia. Mensen krijgen de kans en ook de tijd om zichzelf te mogen ontwikkelen. Ik loop nu al enige tijd mee met Ben en maak zo geleidelijk kennis met mijn nieuwe functie en wat er bij komt kijken. De samenwerking met Ben heb ik als zeer prettig ervaren. Een fijne leermeester die me tevens de ruimte gunt om zelf zaken te ontdekken en te veranderen.

Wat kunnen de medewerkers en/of klanten van jou als nieuw hoofd logistiek verwachten?

Peter: Ik hoop dat ik bij kan dragen aan een fijne werksfeer en onze klanten tijdig en op de gewenste manier het Vitelia voer in de silo blijven ontvangen.

Die samenwerking is denk ik een van de mooie en kenmerkende dingen van werken bij Vitelia