Maandag 22 mei 2023 in Vitelia

Boeren en Burgers eensgezind aan tafel

Op woensdag 17 mei organiseerde Stichting AgriFriends een Boer-Buurt-BBQ voor bewoners van de Ceres in Veldhoven. Vitelia is al jaren trotse partner van AgriFriends en heeft ook weer bijgedragen aan dit positieve stukje sectorpromotie.

Barbecue

De barbecue met producten van eigen bodem ging van start met een symbolische blokkade. AgriFriends kijkt terug op een succesvolle barbecue waarbij de gesprekken tussen boer en burger met veel enthousiasme in alle openheid werden gevoerd.
Eén van de partners van Stichting AgriFriends, Huub Fransen, vertelde meer over de stichting en opende officieel de barbecue. Verschillende bijzondere varkens- en kalvervleesgerechten, allemaal afkomstig uit eigen land, werden bereid op een speciale barbecue ‘een smoker’. Tijdens het eten vertelde de boeren, een varkenshouder, kalverhouder en een melkveehouder, meer over hun producten. Winnares Daisy: “Het was echt heel leuk om meer te horen over de boeren en hun producten. Je kijkt toch anders naar de sector.”

Quiz

De avond werd afgesloten met een leuke quiz waarbij quizmaster Sander Steffen verschillende vragen stelde over de agrarische sector. De buurtbewoners wisten verrassend veel! En de uiteindelijke winnaar ging naar huis met een kadobon van Fabor, een lokale melkveehouderij die ook ijs produceert. Er is een videoverslag gemaakt van de barbecue.

Over Stichting AgriFriends

AgriFriends organiseert regelmatig acties om een laagdrempelig gesprek tussen consument en boer op gang te brengen. Stichting AgriFriends is een samenwerking tussen 10 organisaties uit de agrarische sector. Doel van de stichting is om op een positieve wijze de kloof tussen de boer en burger te verkleinen.


Bekijk hier de aftermovie voor een sfeerimpressie van dit event!