Wij zijn Vitelia

Wellicht heeft u op één van onze websites reeds kennisgemaakt met een van de Vitelia bedrijven, of kent u de herkenbare bulkwagens van Vitelia Voeders of een van de torens van onze productielocaties. Zo niet dan vertellen we graag nog even hieronder wie we zijn en wat we doen.

Wie en wat is Vitelia?

Mogelijk zijn wij voor u een nog onbekende naam. Maar Vitelia is voor ons een naam waar we trots op zijn. Wij zijn een agrarische coöperatie die haar oorsprong kent in Noord-Limburg. De naam betekent ‘Land rijk aan vee’ en staat symbool voor onze coöperatie en de regio waar wij onze oorsprong kennen. Wij bedienen echter agrarische klanten door heel Nederland. Het betreft veehouders, planten- en bomenkwekers maar ook klanten in de akker- en tuinbouw sector.

Dromen van 100 jaar geleden

Vitelia is begonnen als coöperatie, welke nog steeds bestaat. In 1921 zagen een vijftiental boeren de noodzaak van samenwerken al in. Lees meer over onze historie.

Tot op de dag van vandaag doen wij onze uiterste best om onze leden en klanten te voorzien van de best mogelijke producten in de meest optimale prijs- en kwaliteitverhouding.

Dit zijn de bedrijven van Coöperatie Vitelia:

Vitelia, een kennismaking met onze agrarische coöperatie