Maandag 6 maart 2023 in Vitelia Voeders

Mooie CO2 verlaging in transport

Bij Vitelia Voeders hebben we met het bulk- en grondstoffentransport een vanzelfsprekende CO2- footprint. Met ISO50001 en verduurzaming hoog op onze agenda is dit onderdeel van onze bedrijfsvoering een belangrijk aandachtspunt.

Daarom werden er in 2021 twee nieuwe hoog rendementsopleggers aangeschaft. De nieuwe combinaties leveren een directe verduurzaming doordat die 30% sneller geleegd kunnen worden. De nieuwe kipper kan 9% meer product beladen en het brandstofverbruik is 30% zuiniger dan zijn voorganger.

Groenere brandstof

Een andere belangrijke innovatieve verduurzaming is de transitie van traditionele brandstof naar HVO20. Deze HVO20 brandstof is een mengsel van afgewerkte plantaardige oliën en restafval en reguliere dieselbrandstof. HVO20 wordt ook wel fossielarme diesel genoemd. Deze blend voldoet daarmee aan de EN59- norm en reduceert de CO2 footprint van ons bulk- en grondstoffen transport nogmaals met 18%. Opnieuw een mooie stap naar een verbeterde CO2-footprint en verduurzaming van onze bedrijfsvoering.