Dinsdag 22 november 2022 in Vitelia Voeders

POV Limburg bezoekt AgriFriends Businessbox

Afgelopen vrijdag mocht Vitelia gastheer zijn voor een inspiratiesessie van POV Limburg met een twintigtal jonge varkenshouders. De boerenbox in het PSV stadion diende als decor voor deze sessie.

Vitelia ontving de gasten bij de hoofdingang van het stadion, waarna de jonge ondernemers onder begeleiding van een PSV vrijwilliger een complete stadiontour kregen met als eindpunt de AgriFriends businessroom.

Vitelia is sinds 2019 partner van AgriFriends. AgriFriends is een samenwerking tussen negen AgroFood bedrijven uit Zuidoost Nederland, die zichzelf het doel hebben gesteld om de kloof tussen de boer en burger te verkleinen. Vanuit deze samenwerking hebben we onze businessbox beschikbaar gesteld om een interactieve dialoog op gang te brengen tussen jonge varkenshouders in de leeftijd van 18-30 jaar.

Foto: Linda Janssen in gesprek met jonge varkenshouders

Met behulp van twee gastsprekers, in de persoon van voormalig KNVB top scheidsrechter Ed Janssen en POV voorzitter Linda Janssen, werden de deelnemers uitgedaagd om hun mening en visie over de toekomst van de varkenssector te bespreken.

Het doel van deze POV sessie is om de connectie met de jongeren te versterken. Deze doelgroep is de toekomst van de sector en daarom is het belang dat hun stem gehoord wordt, als het gaat om de toekomst van de varkenshouderij in Nederland.

Zowel Vitelia als het bestuur van POV Limburg kijken terug op een geslaagde bijeenkomst die zeker de moeite waard is om in de nabije toekomst te herhalen.