Donderdag 19 januari 2023 in Vitelia

Vervolg publiekscampagne geef boeren toekomst

Vanaf maandag 16 januari hoor je de nieuwe radiocommercial richting de provinciale statenverkiezingen van de publiekscampagne Geef Boeren Toekomst. Vitelia staat aan de wieg van deze campagne en is trotse mede-initiatiefnemer

De publiekscampagne Geef Boeren Toekomst bestaat sinds augustus 2022 uit verschillende onderdelen.
Vanaf half januari tot half maart 2023 zijn we te horen op de landelijke radio (NPO1, 2, 3 en 5) en gaan we verder met de digitale advertentiecampagne op sociale media en via Google, een website, stickers, vlaggen en posters.

Boodschap

We richten ons in het tweede deel van deze campagne wederom op de burger en laten zien dat het de agrarische paragraaf in de Provinciale Statenverkiezingen geen ver van het bed show is maar invloed heeft op ieder huishouden.
Dit doen we door duidelijk te maken dat de stikstofdiscussie en andere maatregelen uiteindelijk terecht komen bij alledaagse eerlijke Nederlandse producten en invloed heeft op de verkrijgbaarheid en de kostprijs van dat eten.

We gaan burgers helpen begrijpen hoe dat zit met een kieswijzer en maken inzichtelijk hoe de diverse politieke partijen per provincie daar in staan.

Radiocommercial

Wil je de diverse radiocommercials beluisteren? Dat kan hier »
Je vindt hier ook de radiocommercials van 2022. De radiocommercial bevat telkens een 15 seconden versie en een zogenaamde tag-on van 5 seconden.

Looptijd

De campagne loopt van begin augustus tot en met 15 maart. We hopen daarmee de sympathie van de burgers voor de boeren verder te verdiepen en verbreden zodat ze bij de provinciale statenverkiezingen ook dit standpunt meenemen in hun keuze.

Wat kun jij doen?

  • Plak de 'bedreigd' sticker op je auto en maak er een foto van en deel deze op jouw social media met #geefboerentoekomst en #laatdeboernietstikken
  • Neem een paar stickers mee als je onderweg bent en deel ze uit aan boeren en burgers
  • Download en gebruik de campagne ringtone via de GBT website (klik hier »)
  • Like en deel de berichten van Geefboerentoekomst op Facebook en Instagram plaats de foto's en video's door op je kanaal met @geefboerentoekomst
  • Attendeer anderen op deze campagne off- en online
  • Bestel de Geef Boeren Toekomst vlaggen via de webshop en hang ze op een zichtbare plek op

Wie maakt dit mogelijk?

Geefboerentoekomst.nl is een initiatief van diverse agrobusiness partijen (waaronder Coöperatie Vitelia) met de diverse LTO’s.

Er sluiten nog steeds nieuwe partijen aan. Op deze pagina vind je een actueel overzicht.

Als er meer mede-initiatiefnemers aansluiten kan de campagne uiteraard nog meer gewicht krijgen. Bedrijven dragen naar rato bij en krijgen allen hetzelfde aanbod.
De dierenkliniek om de hoek kan dus net zo goed aansluiten als de grote agrobedrijven.