
Quiche met broccoli en gehakt
Een nieuw heerlijk hartelijk recept voor de koudere dagen uit de eerste Vitaal van 2022!
Ingrediënten
|
|
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 210 graden (boven- en onderwarmte).
- Snij de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in kleine blokjes.
- Snij de ui in dunne halve ringen en pers de knoflook uit of snijd fijn.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn.
- Kook de broccoli 2 – 4 minuten halfgaar in een pan met water met een snuf zout, laat uitlekken.
- Bak de ui, knoflook en rode peper in de olijfolie een paar minuten in een koekenpan.
- Voeg het gehakt toe en bak in enkele minuten rul. Verbrokkel het bouillonblokje erboven en roer goed door.
- Voeg de broccoli toe aan de pan en bak nog even mee totdat het vocht verdampt is.
- Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Meng in een grote kom de eieren met de slagroom en klop goed los. Voeg de oregano, de helft van de kaas en een mespuntje nootmuskaat toe.
- Breng op smaak met ruim peper en zout.
- Halveer de cherrytomaten en meng deze samen met het broccoligehaktmengsel door het eimengsel.
- Bekleed een bakvorm, quichevorm of ovenschaal met bakpapier en met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem.
- Giet het ei-broccoli-gehaktmengsel in de vorm en bestrooi met de overgebleven kaas.
- Bak de quiche ongeveer 40 – 45 minuten in de oven, totdat hij gaar is.
- Serveer met een frisse salade.
Tip:
Wil je een minder calorierijke quiche? Gebruik dan rundergehakt, deeg voor hartige taart (in plaats van bladerdeeg) en vervang de helft van de slagroom door melk of light kookroom.